Njemačka vlada prebacila dodatnih 282.74 Bitcoina na berze.

Njemačka vlada prebacila dodatnih 282.74 Bitcoina na berze.
Njemačka vlada prebacila dodatnih 282.74 Bitcoina na berze – CryptoAdria

Njemačka vlada je prodala dodatnih 282.74 Bitcoina, vrijednosti oko 17. miliona dolara, koje su poslane na velike kripto berze poput Bitstamp, Coinbase i Kraken. Ovo je dio šireg trenda prodaje, jer je njemačka vlada u posljednje dvije sedmice prebacila preko 3,000 bitcoina na centralizovane berze.

Od 22. juna do 2. jula, vrijednost Bitcoin imovine Njemačke je smanjena za oko 163.5 miliona dolara. Ovakvi veliki transferi mogu izazvati kratkoročne fluktuacije cijena na tržištu. Ono što je bitno shvatiti da ovakve “prilike” se mogu iskoristiti, jer u ovom trenutku se osjeti jak pad Bitcoina, što iskusni “trejderi” vide kao priliku za profit.

U ovom trenutku, kada Njemačka vlada prodaje značajan dio svojih Bitcoin rezervi, može se primijetiti pad vrijednosti ove kriptovalute na tržištu. Ipak, dugoročna perspektiva Bitcoina ostaje neizvjesna, a trenutne niže cijene mogu predstavljati priliku za iskusne investitore. Države koje se odluče zadržati svoje Bitcoin rezerve mogu potencijalno ostvariti značajan profit u budućnosti, ukoliko njihova vrijednost znatno poraste, što dodatno naglašava strateški značaj ovih digitalnih sredstava na nacionalnom nivou.

Podelite ovaj članak
URL za deljenje
Prethodna objava

IT Superquiz u ljetnom izdanju

Sljedeća objava

Arthur Hayes ističe Bitcoin kao superiorno sigurno utočište u trenutnom ekonomskom okruženju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj sledeće