Spot Bitcoin ETF-ovi zabilježili 129 miliona dolara priliva, najviše u gotovo mjesec dana

Spot Bitcoin ETF-ovi zabilježili 129 miliona dolara priliva, najviše u gotovo mjesec dana
Spot Bitcoin ETF-ovi zabilježili 129 miliona dolara priliva, najviše u gotovo mjesec dana – CryptoAdria

Spot Bitcoin ETF-ovi su nedavno zabilježili značajne prilive kapitala, posebno izdvojivši se sa 129,45 miliona dolara samo u jednom danu, najveći dnevni priliv od 7. juna. Fidelityjev FBTC fond je bio lider s prilivom od 65. miliona dolara, dok je Bitwiseov BITB fond privukao 41 milion dolara. Ovi prilivi ilustruju rastuću popularnost Bitcoin ETF-ova kao sredstva za izlaganje kriptovalutama bez potrebe za direktom kupovinom i posjedovanjem Bitcoina. Ovakav trend ukazuje na šire prihvatanje Bitcoina kao legitimne investicione klase u finansijskim krugovima.

Proizvodi za investiranje u digitalnu imovinu zabilježili su odlive treću sedmicu zaredom, ukupno 30 miliona dolara, iako je stopa odliva značajno smanjena u odnosu na prethodne sedmice, navodi CoinShares. Većina provajdera zabilježila je manje prilive, dok je Grayscale izvijestio o odlivima od 153 miliona dolara. Trgovinski obim za ove proizvode porastao je za 43% na sedmičnom nivou, dostigavši 6,2 milijarde dolara, što je ipak ispod prosječnog sedmičnog obima od 14,2 milijarde dolara ove godine. Geografski, SAD, Brazil i Australija su zabilježili prilive, dok su Njemačka, Hong Kong, Kanada i Švicarska zabilježili odlive.

Ethereum je doživio najveće sedmične odlive od augusta 2022, ukupno 61 milion dolara, čineći ga najlošijim aktivom po neto odlivima ove godine. Istovremeno, multi-asset i Bitcoin ETP-ovi zabilježili su prilive, dok su ETP-ovi kratkih pozicija na Bitcoin zabilježili odlive, ukazujući na potencijalnu promjenu sentimenta.

Podelite ovaj članak
URL za deljenje
Prethodna objava

Arthur Hayes ističe Bitcoin kao superiorno sigurno utočište u trenutnom ekonomskom okruženju

Sljedeća objava

Od medicine do blockchain-a | CryptoAdria Podcast 16

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj sledeće