Oporavak na kripto tržištu: Bitcoin ETF investitori su iskoristili ovaj pad cijene

Oporavak na kripto tržištu: Bitcoin ETF investitori su iskoristili ovaj pad cijene
Oporavak na kripto tržištu: Bitcoin ETF investitori su iskoristili ovaj pad cijene – CryptoAdria

Investitori Bitcoin ETF-a su u petak iskoristili pad cijena, gdje postoji i mogućnost da su oni ga i izazvali, sa raznim potezima, te s prilivima koji su premašili 140 miliona dolara. Nakon praznika 4. jula, američki trgovci su se suočili s historijskim padom cijene Bitcoina, koji je pao za više od 10% u odnosu na nivo prije praznika.

Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund predvodio je s neto novim ulaganjem od 117,4 miliona dolara. Cijena bitcoina je od tada blago porasla, trgovanjem do 56,800 dolara, što je pad od 6% u odnosu na prošlu sedmicu i oko 23% u odnosu na rekordno visoku cijenu iz sredine marta.

Prije svega, prema podacima koje je prikupio Farside Investors, američki spot bitcoin ETF-ovi zabilježili su neto prilive od 143,1 miliona dolara u petak, što je najviši nivo priliva u najmanje dvije sedmice.

Zanimljiva činjenica jeste upravo to da dok su svi ‘vrištali’ na padu cijene, Bitcoin ETF investitori su kupovali masovno te iskoristili ovaj pad cijene kako bi dokupili što više po manjoj cijeni. Ovaj trend kupovine na padu ukazuje na strategiju iskusnih investitora koji vide volatilnost kao priliku, a ne kao rizik, čime demonstriraju povjerenje u dugoročni potencijal Bitcoina uprkos trenutnim tržišnim turbulencijama.
Podelite ovaj članak
URL za deljenje
Prethodna objava

Ukupno je izgubljeno 688 miliona dolara kroz 184 sigurnosna prekršaja na lancu u drugom kvartalu: CertiK

Sljedeća objava

Japanski Metaplanet kupuje više Bitcoina usprkos slabom ekonomskom rastu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj sledeće