Održan seminar “Digitalna imovina u praksi: vodič za pravna i fizička lica”

Održan seminar “Digitalna imovina u praksi: vodič za pravna i fizička lica”
Održan seminar “Digitalna imovina u praksi: vodič za pravna i fizička lica” – Crypto Adria

U prostorijama Privredne komore Republike Srpske održan je stručni seminar pod nazivom “Digitalna imovina u praksi: vodič za pravna i fizička lica”, u organizaciji Adriatic Crypto Exchange (ACX) u saradnji sa CTB Crypto & Consulting, a uz podršku Granskog udruženja za IKT (Branch Association for ICT Industry).

Seminar je okupio značajan broj učesnika iz različitih sektora, zainteresovanih za dublje razumijevanje kriptovaluta i blockchain tehnologije, kao i njihove primjene u domaćoj privredi. Fokus događaja bio je na praktičnim aspektima upotrebe, investiranja i poreskog tretmana digitalne imovine.

Sekretar Granskog udruženja za IKT, Slobodan Dragičević, otvorio je seminar istakavši važnost događaja u kontekstu savremenih globalnih finansijskih trendova. 

Prva sesija seminara bila je posvećena uvodu u blockchain tehnologiju i svijet kriptovaluta. Ivan Andrejević iz CTB Crypto & Consulting iz Subotice govorio je o metodama investiranja, analizi i diverzifikaciji portfolija, kao i o fenomenu Metaverse.

Nataša Tica, pravni savjetnik, prenijela je učesnicima znanje o upotrebi kriptovaluta za pravna i fizička lica, istražujući pritom poreski tretman digitalne imovine u Republici Srpskoj i pružajući pregled regulative.

Branko Petrović, osnivač ACX platforme, predstavio je učesnicima mogućnosti i funkcionalnosti same platforme.

Seminar “Digitalna imovina u praksi: vodič za pravna i fizička lica” je uspješno približio koncepte digitalne imovine, kriptovaluta i blockchain tehnologije zainteresovanima iz različitih sektora, doprinoseći time boljem razumijevanju i mogućnostima primjene ovih tehnologija u privredi Republike Srpske.

Podelite ovaj članak
URL za deljenje
Prethodna objava

CryptoAdria Podcast 05: Od programera do uspješnog kripto investitora

Sljedeća objava

Genesis traži odobrenje za prodaju 1,6 milijardi dolara imovine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj sledeće